Toiminta

Kuva MLL/Matti Matikainen
Kuva MLL/Matti Matikainen
Kuva MLL/Matti Matikainen

Toimintaamme

 

Tukioppilastoiminta

Tukioppilastoiminnan tukeminen on ollut jo useamman vuoden tärkeä toimintamuoto. Vuosittain olemme tukeneet tukioppilaiden ja heidän ohjaajiensa koulutusta sekä tukioppilashuppareiden hankintaa.

MLL:n  tukioppilastoimintaa kuvaavat arvot ovat yhdenvertaisuus, vapaaehtoisuus, ilo, luottamuksellisuus, nuoruus ja nuoruuden arvostus sekä osallisuus ja nuorten äänen kuuluminen ovat puhuttelevia ja paikkansa pitäviä edelleen. Tukioppilastoiminnan tärkeinä tavoitteina ovat toisten huomioivan käyttäytymisen edistäminen, nuorten osallisuuden lisääminen, ongelmien ennalta ehkäiseminen ja nuoren yksilönä kehittyminen.

Olemme iloisia, että voimme olla mukana tukemassa tätä arvokasta työtä.

 

Perhevalmennus

Olemme mukana tukemassa neuvolan toimintaa perhevalmennuksen kautta. Perhevalmennus on ensimmäistä lastaan odottaville perheille suunnattua neuvolan lakisääteistä toimintaa. Siellä tulevat vanhemmat saavat tietoa vauvaperheeksi kasvamisesta ja perheenä elämisestä. Haluamme tukea tulevien lapsiperheiden hyvinvointia ja valmistautumista tulevaan vanhemmuuteen. 

 

Kummikoulut

Kalevankoulu, Väinölän koulu, sairaalakoulu ja Lehtikankaan EHA-luokka ovat kummikoulujamme. Olemme tukeneet heidän toimintaansa avustamalla oppimista tukevien tarvikkeiden hankinnassa ja kevätretkessä.

 

Yhteistyö

Teemme yhteistyötä muiden kajaanilaisten paikallisyhdistysten ja Kainuun piirin kanssa. Olemme avustaneet myös muita paikallisia lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviä toimijoita. 

 

Hyvä Joulumieli -keräys

Jaamme yhteistyötahojen kanssa Hyvä Joulumieli -lahjakortteja. Lahjakortit ovat osa valtakunnallista Hyvä Joulumieli -keräystä. Lahjakortit on tarkoitettu vähävaraisille lapsiperheille ja niillä voi hankkia ruokatarvikkeita.

 

Tukioppilasavustushakemukset

Hakemukseen pääset tästä >>